Jednoduchý recept

Jablečná žemlovka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28177

Ingredience

700 g Chléb toastový
10 g Citronová kůra
100 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
1000 g Jablka
150 g Máslo čerstvé
2 špetka Skořice mletá
1 ks Vanilkový lusk
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 014kJ
31% Sacharidy 110 g
35% Tuky 26 g
36% Sodík 716 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jablečná žemlovka postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Zapékací formu vymažeme máslem.

2

Chleba nakrájíme na jednotlivé plátky, okrájíme kůrky a krajíčky rozkrájíme na trojúhelníky. Dno formy a boky obložíme plátky chleba tak, aby se lehce překrývaly.

3

Jablka dáme vařit se 100 ml vody, citrónovou kůrou, skořicí, 50 g másla a vanilkovým luskem. Dusíme 20 minut, poté odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a směs propasírujeme přes sítko. Jablečnou kaši vlijeme do formy s chlebem a dále pečeme 35 minut při 200 °C.

4

Upečenou žemlovku necháme 30 minut odležet, poté vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept