Recept

Diplomat s kandovaným ovocem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28178

Ingredience

150 g Cukr moučkový
12 g Cukr vanilka
90 g Hrozinky
150 g Kandované ovoce
800 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
100 ml Rum
6 ks Vejce slepičí
400 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 009kJ
29% Sacharidy 106 g
29% Tuky 21 g
5% Sodík 108 mg
32% Bílkoviny 18 g

Diplomat s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu.

2

Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě.

3

Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin.

4

Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí.

5

Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout.

Poznámka

Vhodné pro slavnostní příležitost.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept