Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 885 minut
Doba přípravy: 405 minut
Doba vaření: 480 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28181

Ingredience

50 ml Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
12 g Droždí
500 g Hrozinky
250 g Kandované ovoce
200 ml Koňak Armaňak
200 ml Mléko polotučné
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový oříšek
450 g Máslo čerstvé
100 ml Rum
2 špetka Skořice mletá
140 g Strouhanka
3 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,545 kcal
Kilojoule 6 466kJ
56% Sacharidy 203 g
91% Tuky 68 g
23% Sodík 456 mg
28% Bílkoviny 15 g

Vánoční pudink postup přípravy receptu:

1

500 ml vody smícháme s rumem a namočíme do ní hrozinky. Oloupeme kůru z 1 citronu a necháme chvilku povařit ve vroucí vodě, poté pokrájíme na drobné kousky.

2

Smícháme mouku, 250 g másla, droždí, strouhanku, cukr a sůl. Dobře promícháme. Přilijeme mléko s rozmíchanými vejci a muškátovým oříškem. Znovu dobře promícháme. Do těsta přimícháme hrozinky, ovoce a skořici. Dále mícháme 5 minut. Poté necháme těsto odležet 6 hodin v chladu. Do odleženého těsta přimícháme 12 ml koňaku.

3

Formu vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Pečeme 8 hodin při 150 °C ve vodní lázni. Před vyklopením necháme zcela vystydnout, až do podávání uchováme v chladu.

4

Před servírováním ohřejeme pudink ve vodní lázni.

5

Připravíme si brandy butter.

6

200 g másla vyšleháme společně se 48 ml koňaku, 100 g moučkového cukru, 50 ml citrónové šťávy a špetkou muškátového oříšku.

7

Před podáváním pudink nakrájíme na tenčí plátky, polijeme 100 ml koňaku a zapálíme. K plátkům přiložíme vždy trochu brandy butter.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept