Jednoduchý recept

Pařížský nákyp

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28182

Ingredience

75 g Cukr krupice
20 g Maizena - kukuřičný škrob
500 ml Mléko polotučné
25 g Máslo čerstvé
200 g Plundrové těsto
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 998kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 41 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pařížský nákyp postup přípravy receptu:

1

Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.

2

Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.

3

Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.

4

Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.

5

Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.

6

Servírujeme zcela vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept