Jednoduchý recept

Čokoládové karamely

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28186

Ingredience

250 g Cukr moučkový
100 ml Med včelí
40 ml Olej stolní
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 641kJ
26% Sacharidy 93 g
38% Tuky 29 g
1% Sodík 11 mg
6% Bílkoviny 3 g

Čokoládové karamely postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.

2

Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept