Video recept

Losos ve smetanové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28189

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kurkuma
500 g Losos - filety
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sezam - semena
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 174kJ
2% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 315 mg
50% Bílkoviny 28 g

Losos ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.

2

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

3

Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.

4

Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.

5

Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.

6

Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Okurku můžeme nahradit cuketou a sezam nahradíme lněným semínkem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept