Tabbúlé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tabbúlé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28199 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
115 g | Bulgur |
4 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Máta |
75 ml | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
225 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát hlávkový |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 837,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Máta, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tabbúlé postup přípravy receptu:
1 | Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme asi 15 minut zvolna vstřebat vodu a nabobtnat. Potom přilijeme olej a citronovou šťávu, opepříme a promícháme. |
2 | Těsně před podáváním do bulguru vmícháme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Směs upravíme na talíře na omyté salátové listy a ozdobíme omytými, na kostky nakrájenými rajčaty. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme hladkolistou petržel.