Špenátový salát s čekankou a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s čekankou a hruškami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28202 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Špenátový salát s čekankou a hruškami | |
2 ks | Čekanka |
2 ks | Hrušky |
3 ks | Šalotka |
200 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 560,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný červený, Sůl, Čekanka, Hrušky, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenátový salát s čekankou a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Čekankové puky rozebereme na listy a spolu s omytým špenátem, na plátky nakrájenými hruškami a na kolečka nakrájenou šalotkou vložíme do salátové mísy. Zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme. |
3 | Salát ihned podáváme. |