Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28208

Ingredience

150 g Cukr krupice
250 g Cukr moučkový
25 g Maizena - kukuřičný škrob
1000 ml Mléko plnotučné
200 g Mouka mandlová
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
60 ml Rum
4 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,457 kcal
Kilojoule 6 095kJ
40% Sacharidy 145 g
111% Tuky 83 g
6% Sodík 118 mg
52% Bílkoviny 29 g

Frangipane postup přípravy receptu:

1

Mléko ohřejeme. Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko. Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.

2

350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, maizenou a rumem.

3

Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.

4

Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.

Poznámka

Krém se hodí pro přípravu koláčů. Dá se uchovávat zmražený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept