Jednoduchý recept

Karamelový krém se šafránem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28214

Ingredience

250 g Cukr moučkový
750 ml Mléko polotučné
8 ks Vejce slepičí
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
20% Sacharidy 72 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 164 mg
37% Bílkoviny 21 g

Karamelový krém se šafránem postup přípravy receptu:

1

Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny.

2

Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil.

3

Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu.

4

Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny.

5

Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme.

6

Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě.

7

Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit.

8

Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout.

9

Podáváme vychlazené, posypané šafránem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept