Nákyp Bordaloe s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp Bordaloe s meruňkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28215 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
40 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Meruňky |
500 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g | Plundrové těsto |
3 ks | Sněhové pečivo |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 211,5mg |
Draslík | 453,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Meruňky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sněhové pečivo, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Plundrové těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp Bordaloe s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut. |
2 | Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme. |
3 | 100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko. |
4 | Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout. |
5 | Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě. |
6 | Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou. |
7 | Necháme chvíli zapéct při 270°C. |
8 | Nákyp servírujeme vlažný. |