Jednoduchý recept

Nákyp Bordaloe s meruňkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28215

Ingredience

150 g Cukr krupice
40 g Mandle
500 g Meruňky
500 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
350 g Plundrové těsto
3 ks Sněhové pečivo
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
19% Sacharidy 68 g
30% Tuky 23 g
3% Sodík 63 mg
26% Bílkoviny 15 g

Nákyp Bordaloe s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.

2

Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.

3

100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.

4

Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.

5

Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.

6

Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.

7

Necháme chvíli zapéct při 270°C.

8

Nákyp servírujeme vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept