Jednoduchý recept

Vafle s citrónovou kůrou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28217

Ingredience

1 ks Citrony
70 g Cukr krupice
150 ml Mléko polotučné
275 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
300 ml Olej stolní
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,262 kcal
Kilojoule 5 279kJ
22% Sacharidy 78 g
134% Tuky 100 g
5% Sodík 100 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vafle s citrónovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.

2

Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.

3

Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept