Recept

Koláč Streusel s jablky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28222

Ingredience

50 g Cukr moučkový
15 g Cukr vanilka
1000 g Jablka
125 g Mouka mandlová
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,291 kcal
Kilojoule 5 401kJ
34% Sacharidy 124 g
109% Tuky 82 g
5% Sodík 102 mg
34% Bílkoviny 19 g

Koláč Streusel s jablky postup přípravy receptu:

1

Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet.

2

Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky.

3

Pečeme 20 minut při 205 °C.

4

250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut.

5

Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí.

6

Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C.

7

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept