Kuřecí salát s pomerančovým dipem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.