Salát s kuřecím masem a mangem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.
  • 2
    Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.
  • 4
    Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.