Krůtí stehna na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehna na hříbkách
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
1000 g | Krůtí stehna |
60 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 140,3mg |
Draslík | 990,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Krůtí stehna, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí stehna na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Stehna omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, menší hříbky na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, nasypeme cibuli, hříbky, orestujeme, vložíme stehna, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vínem, přidáme špetku kmínu, česnek a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. Během pečení podléváme vodou, maso potíráme vypečeným tukem. Deset minut před koncem pečení šťávu v pekáčku zjemníme smetanou. |
3 | Stehna naporcujeme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme hříbkovou omáčkou. |