Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Velikonoční beránek 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2824

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
0,3 l Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
60 g Tuk Hera jedlý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
14% Sacharidy 49 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 42 mg
14% Bílkoviny 8 g

Velikonoční beránek postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr a změklou heru utřeme do pěny.

2

Ušleháme z bílků sníh.

3

K cukru s tukem a žloutky přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a vlijeme mléko. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

4

Vymažeme formu herou a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční beránek
Moc dobrý beránek, vláčný, jednoduchý. Jen mléka jsem dala pouhých 1,5 dl a stačilo to, obávám se, že plná dávka by zapříčinila příliš řídké těsto. I v jiných receptech na beránka je na podobné množství mouky jen asi poloviční množství tekutin. Začátečník v pečení by zřejmě dal plnou dávku a byl by zklamaný. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahoru. Škoda sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept