Červený zelný salát s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený zelný salát s kuřetem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28258 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Kapusta kadeřavá |
40 g | Kari pasta |
300 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Ocet rýžový |
60 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka chilly |
50 ml | Omáčka sójová |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 615,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej sezamový, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta kadeřavá, Kari pasta, Kuřecí prsa, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka chilly nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Červený zelný salát s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici. |
2 | Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme. |
3 | Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme. |
Poznámka
+ 10 hodin odležení masa