Recept

Červený zelný salát s kuřetem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28258

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Kapusta kadeřavá
40 g Kari pasta
300 g Kuřecí prsa
20 ml Ocet rýžový
60 ml Olej sezamový
40 ml Omáčka chilly
50 ml Omáčka sójová
300 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 18 g
8% Sodík 170 mg
34% Bílkoviny 19 g

Červený zelný salát s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici.

2

Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme.

3

Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme.

Poznámka

+ 10 hodin odležení masa

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept