Recept

Saltimcocca s parmezánem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28259

Ingredience

100 g Anglická slanina
60 g Celer - nať
120 g Cibule
24 ml Hořčice
120 g Mrkev kořen
120 g Máslo čerstvé
12 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
60 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 573kJ
3% Sacharidy 9 g
151% Tuky 113 g
23% Sodík 468 mg
65% Bílkoviny 36 g

Saltimcocca s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.

2

Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

3

Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.

4

Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.

5

Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.

6

Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.

7

Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.

8

Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.

9

Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.

10

Víno doléváme dle potřeby.

11

Po uvaření ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept