Dezert Dianella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert Dianella
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2826 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
2 balení | Čokoláda Dianella |
3 polévková lžíce | Cukr ovocný - Fruktoza |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
230 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Tyčinka Dianella Banana |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 300,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr ovocný - Fruktoza, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda Dianella, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Tyčinka Dianella Banana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dezert Dianella postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do pečiva, mlékem, vejcem, šlehačkou, sladidlem, olejem, kakaem a nastrouhanými tyčinkami. |
2 | Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
3 | Upečený moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou Dianellou. |