Krupicový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový knedlík
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2828 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
120 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne. |
2 | Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout. |
3 | Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut. |