Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2828

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 354kJ
12% Sacharidy 44 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 99 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krupicový knedlík postup přípravy receptu:

1

Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne.

2

Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout.

3

Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept