Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 28288

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Mouka polohrubá
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kg Sépie
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 409kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
49% Sodík 989 mg
75% Bílkoviny 42 g

Osmažené sépie postup přípravy receptu:

1

Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky.

2

Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme.

3

Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé.

4

Chapadla smažíme z každé strany asi minutu.

5

Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept