Jednoduchý recept

Zelený hrášek po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelený hrášek po vídeňsku 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 2829

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Hrášek
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 409kJ
7% Sacharidy 26 g
138% Tuky 104 g
0% Sodík 7 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zelený hrášek po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek.

3

Nakonec ještě krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Zelený hrášek po vídeňsku
Možná bych i chtěla ochutnat vídeňský hrášek přímo ve Vídni. Rakousko mám moc ráda. Ale zpět k receptu… je jedním slovem perfektní. Vyzkoušejte ho.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept