Recept

Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28297

Ingredience

125 g Baby špenát
125 g Brusinky
2 kávová lžička Citronová šťáva
135 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
185 g Mandle
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Sýr kozí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
14% Sacharidy 51 g
38% Tuky 28 g
7% Sodík 137 mg
29% Bílkoviny 16 g

Salát ze špenátu s kandovanými mandlemi postup přípravy receptu:

1

Na vinaigrette dáme do mísy hořčici a česnek, přidáme citronovou šťávu, l lžičku cukru, ocet a vše promícháme dohladka. Potom za stálého míchání přidáváme olivový olej.

2

Troubu předehřejeme na 120 stupňů Celsia. Na vál rozložíme pečící papír. Do hrnce vsypeme zbytek cukru, zalijeme 2 lžícemi vody a přidáme 1 lžičku citronové šťávy. Mandle rozložíme na plech a v troubě zahřejeme.

3

Vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud cukr nezezlátne a nezkaramelizuje. Přdáme horké mandle a zkaramelizované peckovice ihned přendáme na připravený pečící papír. Když mandle zchladnout, nasekáme je nahrubo.

4

Brusinky a špenát omyjeme. Kozí sýr zbavíme kůrky a rozdrobíme. Brusinky a špenát dáme do velké mísy, zalijeme vinaigrettou, krátce promícháme a rozdělíme na talíře. Salát podáváme sypaný kandovanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept