Salát z červených fazolí a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červených fazolí a rajčat
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28313 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
400 g | Fazole |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 196,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Ocet vinný červený, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červených fazolí a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Fazole přecedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme zbytků po stopce. Nakrájíme na kostičky. |
2 | Pažitku omyjeme a nahrubo nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme. |
3 | Fazole, česnek a citronovou kůru dáme do mísy, osolíme a promícháme. Přidáme olivový olej, vinný ocet, rajčata, pažitku a opepříme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |