Recept

Telecí vývar s noky a pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28352

Ingredience

Vaječné noky
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Nové koření mleté
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Telecí vývar s noky a pórkem
4 polévková lžíce Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
7% Sacharidy 27 g
258% Tuky 193 g
37% Sodík 748 mg
106% Bílkoviny 60 g

Telecí vývar s noky a pórkem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme pomalu k varu 1 litr telecího bujonu s masem.

2

Pórek (bílou i zelenou část) očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.

3

V míse vyšleháme ze třech vaječných bílků se špetkou soli tuhý sníh. Přimícháme k němu 3 žloutky, 2 špetky bílého pepře, ještě jednu špetku soli, mleté nové kořeni, špetku muškátového oříšku a

4

15 g hladké mouky. Směs vymícháme a lžicí vykrajujeme noky, které vkládáme do polévky a vaříme je jen 1-2 minuty.

5

Do polévky před dovařením přidáme pokrájený pórek podáváme.

6

Telecí masový bujon [27974]:

7

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

8

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

9

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

10

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

11

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept