Recept

Salát s vepřovým masem a rajčátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28356

Ingredience

3 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 ks Koriandr čerstvý
6 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Máta
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
10 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
2 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Sůl
600 g Vepřové kotlety
10 g Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
61% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Salát s vepřovým masem a rajčátky postup přípravy receptu:

1

3 lžíce teriyaki omáčky a 1 lžíci limetkové šťávy smícháme se solí a pepřem. Do takto připravené marinády vložíme 4 připravené plátky masa a necháme v chladničce 3 hodiny marinovat.

2

Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

3

Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr a mátu omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme nahrubo.

4

7 lžic teriyaki, zbytek limetkové šťávy a javorový sirup důkladně promícháme, osolíme a opepříme.

5

V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka po obou stranách opečeme. Maso vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočívat.

6

Smícháme jarní cibulku, okurku, rajčata, chilli papričky, česnek, zázvor, mátu a koriandr a rozdělíme na talíře. Maso nakrájíme na nudličky a upravíme na salát. Vše přelijeme salátovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept