Recept

Rajčatový salát s jehněčími plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28361

Ingredience

4 ks Bageta
1 ks Bazalka
200 g Jehněčí maso
10 g Mandle
3 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
750 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 828kJ
42% Sacharidy 152 g
21% Tuky 16 g
85% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Rajčatový salát s jehněčími plátky postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Rajčata a tymián rozložíme na pečící plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 15 minut. Plech vyndáme z trouby, rajčata necháme vychladnout a potom je smícháme s pomerančovou šťávou.

3

Jehněčí plátky osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na větší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, zbytek tymiánu a plátky masa zprudka opečeme. Nakonec přidáme mandlové hoblinky. Pánev sundáme ze sporáku a maso necháme chvíli odpočívat.

4

Maso nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a přimícháme do rajčatového salátu, který podáváme s plátky masa a opečenou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept