Salát z červené řepy s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s uzeným masem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28365 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
6 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kg | Červená řepa |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Jablka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 902,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Cibulka jarní, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z červené řepy s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu necháme okapat, nakrájíme ji na kostičky a dáme do salátové mísy. Jablko zbavíme slupky a na jemno nastrouháme. Přidáme k červeně řepě. |
2 | Ocet smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a směsí přelijeme řepu. Necháme 30 minut odležet. |
3 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme k řepě a jablku. Důkladně promícháme a ihned podáváme. |