Smažený domácí sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený domácí sýr
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28367 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
5 g | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 101,6mg |
Draslík | 58,7mg |
Vláknina | 782,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený domácí sýr postup přípravy receptu:
1 | Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem. |
Poznámka
+ 1-3 dny na uležení