Játrová pomazánka se sleděm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová pomazánka se sleděm
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28370 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 ml | Hořčice |
200 g | Játra telecí |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sleď čerstvý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 329,6mg |
Draslík | 245,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrová pomazánka se sleděm postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra uvaříme ve slané vodě asi 5-8 minut. Necháme vychladnout a dáme do mixéru, přidáme očištěného a osušeného sledě a umixujeme. Dáme do misky, přidáme sůl, lžící hořčice, nasekanou pažitku, syrový žloutek, na jemno nakrájenou cibuli, pepř a vše smícháme dohladka. Podáváme na pečivu ozdobené zeleninou. |