Recept

Italské dýňové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28371
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Dýně
55 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
500 ml Víno bílé
750 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
21% Sacharidy 75 g
20% Tuky 15 g
43% Sodík 852 mg
21% Bílkoviny 12 g
Italské dýňové rizoto

Italské dýňové rizoto postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.

2

V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.

3

Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept