Jednoduchý recept

Roštěná po orientálsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 284

Ingredience

100 g Cibule
1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
500 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
100 g Paprika sterilovaná
1 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
100 g Tuk
100 ml Víno červené
20 g Worcester (worcesterská omáčka)
10 g Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 42 g
77% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Roštěná po orientálsku postup přípravy receptu:

1

Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.

3

Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.

4

Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.

Poznámka

Paprika: sterilovaná - bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept