Roštěná po orientálsku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
438 mg
Cukr
694 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.
  • 3
    Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.
  • 4
    Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.