Sleďové rolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďové rolky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28417 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
8 ks | Chilli paprička |
50 g | Cibule sterilovaná |
60 ml | Hořčice |
2 dl | Olej olivový |
200 g | Sleď Baltický marinovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 82,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 236,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Sleď Baltický marinovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sleďové rolky postup přípravy receptu:
1 | Marinované sledě rozřízneme na půlku, každou půlku potřeme hořčicí, položíme na okraj půlku chilli papričky a smotáme do ruličky. Spíchneme párátkem a vložíme do plastové uzavíratelné nádoby. Jednotlivé ruličky dáváme hodně natěsno, podle množství jedno nebo dvě patra, poklademe bobkovým listem a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly rolky ponořené. Nádobu zavřeme a dáme do lednice. |
2 | Při podávání připíchneme párátkem ještě malou nakládanou cibulku. |