Husa s cibulovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s cibulovou nádivkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bujón slepičí |
400 g | Cibule |
160 g | Džem jablečný |
2000 g | Husa mražená |
3 g | Kmín drcený |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Šalvěj čerstvá |
400 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 126,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibule, Kmín drcený, Muškátový oříšek, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jablečný, Husa mražená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husa s cibulovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu. |
2 | Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou. |
3 | Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou. |