Recept

Hovězí dušené na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28433

Ingredience

2 ks Bobkový list
120 g Cibule
750 g Hovězí plec
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
12 ml Olej stolní
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
30 ml Protlak rajčatový
2 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
700 ml Víno Cahors
2 stroužek Česnek
40 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 235kJ
2% Sacharidy 8 g
68% Tuky 51 g
19% Sodík 372 mg
152% Bílkoviny 85 g

Hovězí dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na kostky a necháme osmahnout na rozpáleném oleji.

2

Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme jí na drobné kousky a necháme taktéž osmažit na rozpáleném oleji.

3

Maso lehce zaprášíme moukou, necháme mírně ztmavnout, poté podlijeme vínem.

4

Přisypeme pokrájené bylinky, rajčatový protlak a česnek. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.

5

Poté na povrch rozložíme plátky šunky, přiklopíme poklicí a necháme 210 minut dusit.

6

Po uvaření ihned servírujeme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept