Jednoduchý recept

Kachna pečená na olivách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28445

Ingredience

800 g Brambory vařené
100 g Cibule
1600 g Kachna mražená
3 g Kmín drcený
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
150 g Olivy zelené
15 g Sůl
200 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 971kJ
7% Sacharidy 25 g
103% Tuky 77 g
68% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Kachna pečená na olivách postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.

3

Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept