Kachna pečená na olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená na olivách
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
1600 g | Kachna mražená |
3 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Olivy zelené |
15 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 380,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy zelené, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pečená na olivách postup přípravy receptu:
1 | Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou. |