Jednoduchý recept

Kachna pečená s armaňakem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28446

Ingredience

60 g Cibule
1600 g Kachna mražená
60 g Karotka
3 g Kmín drcený
100 ml Koňak Armaňak
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
15 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
800 g Těstoviny vařené (průměr)
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 265kJ
9% Sacharidy 31 g
102% Tuky 77 g
42% Sodík 840 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kachna pečená s armaňakem postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.

2

V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem.

3

Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept