Kachna pečená s armaňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená s armaňakem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28446 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1600 g | Kachna mražená |
60 g | Karotka |
3 g | Kmín drcený |
100 ml | Koňak Armaňak |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Šalvěj čerstvá |
15 g | Sůl |
800 g | Těstoviny vařené (průměr) |
3 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 158,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Karotka, Kmín drcený, Šalvěj čerstvá, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachna pečená s armaňakem postup přípravy receptu:
1 | Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme. |
2 | V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem. |
3 | Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami. |