Jednoduchý recept

Kachní prsa na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 28453

Ingredience

400 g Brambory pečené
60 g Cibule
600 g Kachní prsa
60 g Karotka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
250 ml Víno červené
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
15% Sacharidy 55 g
32% Tuky 24 g
97% Sodík 2 g
69% Bílkoviny 39 g

Kachní prsa na slanině postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Karotku pokrájíme také na kolečka, slaninu na nudličky.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přiložíme kachní prsa a opečeme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve přisypeme nudličky slaniny a orestujeme, přidáme cibuli, karotku, osmahneme a podlijeme vínem. Povaříme, až se víno vyvaří na polovinu, vrátíme do pánve prsa, přilijeme vývar a dusíme, dokud nemá šťáva požadovanou hustotu.

3

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept