Recept

Salát s grilovanými krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28455

Ingredience

8 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice
1 balení Krevety tygří
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
280 ml Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
0,5 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata Cherry
200 g Rukola
1 špetka Sůl
1 špetka Sůl bylinková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 878kJ
3% Sacharidy 12 g
96% Tuky 72 g
4% Sodík 89 mg
6% Bílkoviny 3 g

Salát s grilovanými krevetami postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Oregano omyjeme, nasekáme najemno a smícháme s citronovou šťávou, česnekovou solí a 2 lžícemi olivového oleje. Připravenou směsí přelijeme krevety a necháme 30 minut marinovat.

2

Rukolu očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, osušíme, potřeme olejem (cca 60 ml) a společně s krevetami pečeme na grilu asi 10 minut.

3

Hořčici, sůl, cukr, pepř a ocet smícháme a ušleháme se zbytkem oleje. Připraveným dresinkem pokapeme rukolu. Salát rozdělíme na talíře, obložíme grilovanými rajčaty a krevetami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept