Recept

Pikantní telecí bujon s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28458

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Pikantní telecí bujon s hruškami
200 g Anglická slanina
100 g Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Fenykl obecný
600 g Hrušky
2 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 580kJ
14% Sacharidy 51 g
283% Tuky 212 g
50% Sodík 992 mg
109% Bílkoviny 61 g

Pikantní telecí bujon s hruškami postup přípravy receptu:

1

Zralé, ale tvrdé hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Pak je nakrájíme na plátky, dáme do mísy a pokapeme citronem.

2

Fenyklovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou a omytou jarní cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, které pak v hrnci vysmažíme, dáme na ně cibuli a pokrájené hrušky. Vše promícháme a krátce podusíme.

3

Zalijeme 800 dl telecího bujonu, přilijeme 2 dl bílého portského vína a bujon povaříme 5-6 minut.

4

Polévku podáváme posypanou fenyklovou natí.

5

Telecí masový bujon [27974]:

6

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

7

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

8

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

10

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept