Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28463 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 ml | Hořčice |
20 g | Křen |
20 ml | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 278,3mg |
Draslík | 103,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou. |
Vynikající předkrm a nejvíce nám chutnala omáčka