Recept

Svíčková v listovém těstě

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28465

Ingredience

1200 g Hovězí svíčková
100 ml Koňak Armaňak
1 ks Lanýž
500 g Listové těsto
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
160 g Máslo čerstvé
24 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno portské
400 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 864kJ
11% Sacharidy 38 g
63% Tuky 47 g
12% Sodík 248 mg
93% Bílkoviny 52 g

Svíčková v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.

2

Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.

3

Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.

4

Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.

5

Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.

6

40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.

7

Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept