Telecí krémová polévka

145 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou a omytou mrkev s tykví pokrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek a cibuli pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci na másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou mrkev s tykví, promícháme a dusíme pod pokličkou 5 minut.
  • 3
    Na zeleninu přilijeme 1 litr telecího bujonu, přidáme brambory, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, mletou skořici a vše pomalu vaříme 15 minut.
  • 4
    Do hotové polévky přimícháme sladkou smetanu a vše rozmixujeme na jemné pyré.
  • 5
    Každou porci krémové polévky posypeme petrželkou kudrnkou.
  • 6
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 7
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 8
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 9
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 10
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 11
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.