Kachna s třešňovou omáčkou

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
76 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
772 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, třešně vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    V pekáči rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, mouku a krátce orestujeme. Přiložíme kachnu, podlijeme vodou a pečeme asi 70 až 75 minut. Kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme.
  • 3
    Do pekáče po kachně nasypeme třešně, nalijeme portské víno, pomerančovou šťávu, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a rybízové želé. Povaříme 15 minut a odstavíme. Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.