Roštěná po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná po milánsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 429,8mg |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 503,0mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roštěná po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Velmi krátce povaříme, přisolíme a zjemníme máslem. |
3 | Nakonec na roštěnku přecedíme rajčatovou šťávu a ihned podáváme. |