Mátová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2852 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
10 ks | Máta |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 739,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Máta, Pepř bílý, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ušleháme smetanu s citronovu šťávou. Poté do ní dohladka rozmícháme ricottu. |
2 | Mátové lístky omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno a vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná na těstovinové i ledové saláty. |