Jednohubky se zeleninovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky se zeleninovou pastou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28522 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
25 g | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Křen |
5 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Křen, Okurky nakládané, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Mrkev kořen, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jednohubky se zeleninovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme na silnější plátky rohlíky, které odložíme stranou. |
2 | V míse smícháme nastrouhané mrkve, okurky, křen a celer. |
3 | Do nastrouhané zeleniny vmícháme nasekanou petrželku, hořčici, majonézu, sůl a pepř. |
4 | Vzniklou směs natíráme na připravené rohlíky. |
5 | Nakonec posypeme sekanou pažitkou a můžeme servírovat. |