Recept

Karbanátky z husích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 28524

Ingredience

400 g Bramborová kaše
160 g Brambory vařené
500 g Játra husí
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 060kJ
12% Sacharidy 42 g
32% Tuky 24 g
103% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 27 g

Karbanátky z husích jater postup přípravy receptu:

1

Játra povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a vidličkou je rozmačkáme. Žampiony pokrájíme nadrobno, vařené brambory rozšťoucháme. Všechno spolu promícháme, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme koule velikosti karbanátků, dlaní je trochu zploštíme, lehce obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

2

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept