Recept

Salát s pečenými rajčaty a lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 28531

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 špetka Bazalka
1 kg Lilek
2 polévková lžíce Ocet vinný
12 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Rajčata Cherry
100 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 160kJ
5% Sacharidy 19 g
35% Tuky 27 g
9% Sodík 181 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát s pečenými rajčaty a lilkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme lilky, konce odřízneme a dužinu nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Oloupeme česnek a jemně ho nasekáme. Kostky lilků po všech stranách důkladně opečeme na 3 lžících olivového oleje. Přidáme česnek a společně krátce opečeme. Zeleninu okořeníme solí a pepřem a necháme částečně vychladnout. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a vložíme je do zapékací mísy potřené 1 lžicí olivového oleje. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Fetu si na hrubo rozdrobíme. Oba octy smícháme se solí a pepřem, přidáme zbývající olivový olej, ochutíme a směs promícháme s lilky. Lilkový salát servírujeme na talíř. Posypeme fetou, navrch dáme rajčata a posypeme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept